Трамп через конфлікт з Китаєм скасував візит держсекретаря Майка Помпео до Північної Кореї

15:09, 25.08.2018
Трамп через конфлікт з Китаєм скасував візит держсекретаря Майка Помпео до Північної Кореї

Трамп має намір сам незабаром вдруге зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином (фото: AP)

Президент США Дональд Трамп скасував візит державного секретаря Майка Помпео до Північної Кореї і розкритикував позицію Китаю з питання ядерного роззброєння Корейського півострова.
 
Візит Помпео у КНДР був запланований на 27 серпня.
 
Про своє рішення Трамп повідомив у Twitter.
 
За його словами, просування по шляху ядерного роззброєння Кореї не відбувається і "пов'язане це з позицією Китаю", який "не сприяє прогресу з цього питання через торговий конфлікт зі Сполученими Штатами".
 
Водночас Трамп висловив надію на те, що Помпео попрямує в Пхеньян у "найближчому майбутньому" після "налагодження нормальних торговельних відносин з Китаєм". 
 
Сам президент також має намір незабаром вдруге зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином.
 
31 липня стало відомо, що Північна Корея продовжує виробляти нові балістичні ракети усупереч Сінгапурським домовленостям та задекларованому прагненню до денуклеаризації.
 
Дональд Трамп зустрівся із очільником Північної Кореї Кім Чен Ином у Сінгапурі 12 червня. Сторони домовилися про співпрацю та подальші візити, однак офіційних зобов’язань по ліквідації ядерної зброї ПІвнічна Корея на себе не взяла, а лише підтвердила курс на денуклеаризацію, а США не розглядають можливості зняття санкцій із КНДР.
 
Лише декілька місяців тому Кім Чен Ин особисто спостерігав за запуском балістичної ракети, яка потенційно може нести ядерний боєзаряд. Після ракених випробувань у листопаді 2017 року Дональд Трамп пригрозив КНДР повним знищенням.
 
Налагоджувати відносини зі світом у КНДР розпочали під час Олімпіали у Південній Кореї, куди відправилася делегація із Північної Кореї.