Плантацію конопель виявили в кооперативі опоблоківця Анатолія Чередниченка

12:25, 24.08.2018
Плантацію конопель виявили в кооперативі опоблоківця Анатолія Чередниченка

Суд заарештував вилучені рослини і техніку (Фото: dumskaya.net)

В Одеській області виявили велику плантацію конопель на території аграрно-рибогосподарського кооперативу "Придунайська нива", який очолює депутат Одеської облради від "Опоблоку" Анатолій Чередниченко.
 
Як повідомляє "Думская" з посиланням на дані поліції, плантацію виявили 6 серпня біля села Кислиця Ізмаїльського району.
 
"Придунайська нива" орендує земельну ділянку в держави.
 
Під час обшуку, санкціонованого Ізмаїльським міськрайонним судом, правоохоронці вилучили понад 75 тисяч кущів рослин коноплі.
 
Росли посіви смугою шириною близько 15 метра вздовж каналу біля заростей очерету, їхня загальна площа сягала 2 га. 
 
 
Також поліція вилучила трактор, який використовували для збору врожаю.
 
Обшук завершили 17 серпня. Суд заарештував вилучені рослини і техніку.
 
"За результатами експертизи стане відомо, чи є вилучені рослини роду Cаnnabis наркомісткими, після чого буде ухвалено рішення про пред'явлення підозри особам, які займалися вирощуванням цих посівів", - повідомляє ЗМІ.
 
 
За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.310 (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 500 і більше рослин або ж конопель в кількості від 50 і більше рослин), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.
 
Наприкінці вересня 2017 року на території цього ж рибо-аграрного підприємства було виявлено плантацію конопель площею близько 1,5 га. У цій справі досі триває досудове розслідування.
 
А в передмісті Ужгорода між селами Розівка та Холмок у четвер, 16 серпня, поліцейські виявили схованку з 130 кілограмами марихуани на 39 мільйонів гривень.