Розстріл Майдану у Хмельницькому: через підозру СБУшнику справу передали військовій прокуратурі

11:33, 22.08.2018
Розстріл Майдану у Хмельницькому: через підозру СБУшнику справу передали військовій прокуратурі

Будівля СБУ в Хмельницькому, оточена мітингувальниками під час Революції Гідності у 2014 році

Генпрокурор Юрій Луценко передав на розслідування Військовій прокуратурі після висунення підозри співробітнику СБУ щодо загибелі активістки біля будівлі СБУ в Хмельницькому 19-20 лютого 2019 року та звинуватив управління спецрозслідувань у неефективності.


Про це повідомив очільник департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк Громадському.

Він стверджує, що Юрій Луценко при цьому порушив Кримінально-процесуальний кодекс.

За словами Сергія Горбатюка, слідчі управління спецрозслідувань практично з нуля змушені були розслідувати справу.

Водночас перші результати розслідування нібито викликали невдоволення у керівництва Генеральної прокуратури.

«Після підозри, спочатку генпрокурор висловив своє невдоволення, що нібито її повідомили у день співробітників «Альфи», хоча це не так. Після того невдоволення перейшло у відкрите порушення закону, а саме безпідставне винесення постанови про передачу справи до прокуратури військової», — наголосив Сергій Горбатюк.

Він додав, що ніхто з керівництва ГПУ не вивчав результатів розслідування, тому воно було передане військовій прокуратурі безпідставно.

«Ніхто провадження не вивчав, сказати, що є якісь недоліки, якась упередженість чи порушення закону з боку слідчих управління спецрозслідувань… Просто надходить постанова, генпрокурор чомусь вирішує так зробити. Це грубе порушення КПК і це свідчить про те, що він (генпрокурор, ред.) не задоволений, що слідчі управління спецрозслідувань все таки розкрили цей злочин і повідомили про підозру особі, яка причетна до цих злочинів», - зазначив Сергій Горбатюк.

Нагадаємо, у червні співробітнику СБУ в Хмельницькому слідчі спецпідрозділу Горбатюка повідомили про підозру через постріли в активістів місцевого Майдану.

Як повідомляла «УМ», між Юрієм Луценком та Сергієм Горбатюком виник конфлікт через реорганізацію в управління департаменту спецрозслідувань, який займався справами Євромайдану.