Отруєний «Новічком» Чарлі Роулі потрапив до лікарні з погіршенням зору

09:21, 21.08.2018
Отруєний «Новічком» Чарлі Роулі потрапив до лікарні з погіршенням зору

Чарлі Роулі знову потрапив до лікарні

Жертва отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" у Великій Британії Чарлі Роулі повернувся до лікарні через проблеми із зором.

Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на британські ЗМІ.

Старший брат Роулі, Метью, стверджує, що у Чарлі виникли додаткові проблеми через місяць після того, як його виписали з районної лікарні Солсбері, де його лікували від наслідків отруєння нервово-паралітичною речовиною.

Метью Роулі заявив, що його брата відвезли в лікарню в уїк-енд, і його зір продовжує погіршуватися.

"Він просто сказав мені, що тепер він не може бачити, у нього помутніння зору. Це не дуже добре. Він збитий з пантелику. Його подруга померла, він тільки вийшов з коми. Він був виписаний з відділення інтенсивної терапії, і він раптово повернувся у відділення ІТ", - сказав він.

При цьому Роулі не зміг підтвердити або спростувати, що нинішній стан його брата пов'язаний з отруєнням.

"Я не лікар. Я не можу сказати. Я не хочу викликати паніку", - сказав він, зазначивши, що ці події збіглися в часі.

Нагадаємо, Чарлі Роулі знайшов на вулиці закритий флакон, який сприйняв за парфуми, які він подарував своїй подрузі Дон Стреджесс. Згодом пара потрапила в лікарню, бо Чарлі Роулі насправді знайшов російську хімічну отруту "Новічок", Дон Стреджесс померла від отруєння.

Британські правоохоронці переконують, що це був інший флакон, а той, за допомогою якого здійснили замах на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, досі не знайдено.

За використання хімічної зброї на території Британії, США проти Росії застосує санкції.