За 4 години шторму на Арабатській стрілці потонули 5 чоловіків

13:50, 20.08.2018
За 4 години шторму на Арабатській стрілці потонули 5 чоловіків

З 12 до 16 години на Арабатській стрілці безглуздо загинули п'ятеро чоловіків у віці від 34 до 65 років з Харкова, Дніпра, Кривого Рогу (двоє) і власне Генічеського району (ілюстративне фото)

19 серпня в районі села Стрілецьке, що на Арабатській стрілці Херсонської області, на морі потонули п'ятеро відпочиваючих.
 
Першими жертвами стали жителі Харкова і Дніпра, які купалися за межами обладнаного пляжу. 
 
Трохи пізніше вода забрала життя ще трьох людей: двоє були жителями Кривого Рогу і один - Генічеська.
 
Ще одну людину вдалося врятувати, повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.
 
У той же день в селі Софіївка на Дніпро-Бузькому лимані потонув 12-річний хлопець.
 
"В районі насосної станції, в місці, не облаштованному для купання, йдучи по трубі насосної станції, послизнувся і впав у воду, після чого не виринув", - повідомили рятувальники.
 
За даними газети "Новий день", всі загиблі на Азовському морі - чоловіки, які пішли купатися під час шторму.
 
"Все почалося з того, що на Арабатці розпочався шторм. Він здавався не надто потужним, тому то один, то інший відпочивальник наважувався показати свою завзятість, перевірити свої сили і покрасуватися перед жінками, змагаючись з хвилями і вітром. Розплата за самовпевненість не забарилася: під воду йшов то один, то інший плавець. В очікуванні прибуття швидкої допомоги і поліції загиблих укладали рядком на пісок, а повз них спокійненько йшли в море чергові молодці. Щоб через якийсь час приєднатися до ряду тіл", - йдеться в повідомленні.
 
Загалом у неділю, з 12 до 16 години на Арабатській стрілці у зоні пляжів поруч з базою відпочинку "Таврія" і пансіонатом "Юний" безглуздо загинули п'ятеро чоловіків у віці від 34 до 65 років з Харкова, Дніпра, Кривого Рогу (двоє) і власне Генічеського району. 
 
Серед врятованих є і 22-річний херсонець, і 31-річний житель Генічеська, жителі Рівненської та Вінницької областей, повідомило видання.
 
Зазначимо, 6 серпня 21 людина потонула у водоймах України, із них 5 дітей.
 
Рятувальники закликають українців дотримуватись елементарних правил безпеки.