Вересень в Україні буде м'яким і теплим

11:49, 20.08.2018
Вересень в Україні буде м'яким і теплим

Невеликі опади очікуються лише на заході та півночі країни (фото: pixabay.com)

Перший місяць осені буде теплим, але з дощами. А в період з 14 по 21 вересня і зовсім буде друге літо. 
 
Погода в вересні буде мінливою, але частіше - малохмарною, невеликі опади очікуються лише на заході та півночі країни, пише "Метеопрог".
 
При цьому протягом перших двох тижнів не варто чекати на погожі ясні дні.
 
"Погода в Україні в першу декаду вересня буде комфортною, інтенсивні опади з грозами не прогнозують. Денна температура повітря буде коливатися в межах кліматичної норми + 12 ... + 20ºС. Дощі прийдуть до нашої країни лише наприкінці місяця, що спричинить зниження температури повітря: + 5 ... + 7ºС вночі, і + 12 ... + 15ºС вдень", - прогнозує народний синоптик Леонід Горбань. 
 
Водночас заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова зпрогнозувала, що перший місяць осені буде більш сухим і з різкими змінами погоди. А жовтень - холодним.
 
З середини серпня погода в Україні змінилася, спека послабла і почалися грози. 15 серпня після потужної зливи у Києві затопило Хрещатик, прилеглі до нього вулиці та деякі на Подолі. До цього, 25 липня, затоплювало шляхопровід на Дорогожичах, на вулиці Олени Теліги бетонні перекриття автомобільного мосту змилобрудною водою позаливало підземні переходи на Шулявці та Політесі.