Путін і Меркель вирішили провести зустріч нормандської четвірки в Парижі

09:10, 20.08.2018
Путін і Меркель вирішили провести зустріч нормандської четвірки в Парижі

Експертам було доручено продовжувати роботу з підготовки саміту

Зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії в "нормандському форматі" може пройти в Парижі, проте дату саміту поки не визначено.
 
Про це розповів помічник президента Росії Юрій Ушаков, повідомляють "Известия".
 
За його словами, під час зустрічі Володимира Путіна з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, вони обговорили можливу зустріч глав "нормандської четвірки".
 
Ушаков зазначив, що експертам було доручено продовжувати роботу з підготовки саміту, хоча точну його дату ще не визначили.
 
"Але сам варіант зустрічі обговорювався. Йдеться про те, щоб провести її в столиці Франції, в Парижі"- сказав він.
 
Як повідомляла "УМ", федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель на зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним в деталях виклала йому план введення миротворчої місії на Донбас. Ангела Меркель заявила, що не очікує великих результатів від зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Берліні 18 серпня.
 
11 червня у Берліні завершилася зустріч міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини та Росії, що входять до нормандського формату. Під час зустрічі "нормандської четвірки" сторони обговорили можливість розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі та вперше торкнулися питання звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, які незаконно утримуються в Росії.