Претендентка на посаду директорки музею Ханенків Світлана Зорінець має потенційний конфлікт інтересів

16:31, 19.08.2018
Претендентка на посаду директорки музею Ханенків Світлана Зорінець має потенційний конфлікт інтересів

Світлана Зорінець претендує на посаду директорки музею Ханенків (фото: Обозреватель)

На посаду директора Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків претендує Світлана Зорінець, син якої працює директором фірми, яка робить реставрацію для музею.

Про це повідомляє Лівий берег.

"Світлана Зорінець ... з 2017 року займається підприємництвом: так, значиться керівником проекту в компанії "ABC - архітектурний центр". У цій компанії, що робить ремонт і будівництво об'єктів, одним з проектів значиться реставрація музею Ханенків. Директор компанії - Павло Зорінець", - зазначає видання з посиланням на докумети, надані претенденткою на конкурс.

В автобіографії, наданій на конкурс, Світлана Зорінець не повідомила про співпрацю із "ABC - архітектурний центр".

До цього Світлана Зоринець була заступником директора Національного Києво-Печерського заповідника з науково-екскурсійної роботи (з 2010 по 2012 роки), 2013 року працювала в "Софії Київській", де також займалася екскурсійною діяльністю.

Під час роботи у Києво-Печерському заповіднику вона втрапила у скандал: жінка їздила на елітній автівці "Альфа-ромео", яку їй нібито подарував син.

Засідання конкурсної комісії відбудеться 27 серпня. 

Як повідомляла "УМ" у 2012 році, колектив Києво–Печерського історико–культурного заповідника звернувся до міністра культури з відкритим листом, у якому просять звільнити заступниць керівника заповідника Світлану Зорінець та колишнью модель Владу Прокаєву.