Видавництво «Ранок» надрукувало дитячу книгу з картою України без Криму

14:48, 18.08.2018
Видавництво «Ранок» надрукувало дитячу книгу з картою України без Криму

Карта України без Криму із українського видавництва обурила користувачів соцмережі (фото: Аркадий Бабченко / FacebookСергій Громенко)

В українському дитячому видавництві "Ранок" вийшла пізнавальна книжка "Рослинний світ" авторства Олени Котенко, на одній із ілюстрацій якої окупований півострів Крим позначений територією Росії.

Відповідне фото опублікував у Facebook Сергій Громенко

"Видавництво "Ранок" зашкварилося – намалювало Крим російським. Здавалося б, – повний абзац. А потім в коменти прийшли виправдовуватися – і абзац став взагалі бездонним", – написав він.



У видавництві обіцяють зняти тираж книги з продажу та виправдовуються тим, що нібито позначки в книзі позначають Європу та Євразію, демонструючи невігластво. При цьому на ілюстраціях помітно, що різними кольорами позначені кордони різних країн, а не континент чи частини світу.



Нагадаємо, Євразія - це материк, який складається із двох частин світу - Європи та Азії. Межа між ними має умовне значення та проходить східним схилом Уральських гір, річкою Емба, північним узбережжям Каспійського моря і Кумо-Маницькою западиною. Далі Азію і Європу розділяють Азовське і Чорне моря. Тобто кордон проходить Чорним морем, а не територією України.

Як повідомляла "УМ", в Україні друкували карти із російським Кримом до ЧС з футболу.