"Довірену особу Путіна" звільнили від в’язниці за організацію псевдовиборів у Криму

11:42, 17.08.2018
"Довірену особу Путіна" звільнили від в’язниці за організацію псевдовиборів у Криму

Олену Одновол нібито була вагітна на час арешту

"Довірену особу Путіна" Олена Одновол отримала три роки умовного покарання за організацію псевдовиборів у Криму, тому її мають звільнити із СІЗО.

Про це повідомляє Українська правда.

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова в четвер говорила з українською колегою Людмилою Денісовою про те, що 16 серпня стосовно Олени Одновол винесено судове рішення про засудження на 3 роки умовно.

За даними омбудсмена, вже у п'ятницю росіянку мають звільнити з СІЗО, до неї в Херсон приїде мама.

"Інформація про те, де вона відбуватиме умовний термін покарання, не уточнюється", – зазначила Москалькова.

За її даними, "Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів".

"Однак суть цих злочинів мені не була доведена до відома. Денісова обіцяла надіслати вирок, щойно його отримають із суду", – сказала Москалькова.

"Інтерфакс-Україна" з посиланням на Генеральну прокуратуру України повідомляє, що Деснянський райсуд Києва 16 серпня виніс вирок, "яким затверджено угоду про визнання провини, укладену прокурором зі звинуваченою, яка була засновницею і керівницею кримського регіонального відділення всеросійського громадського руху "Волонтери перемоги" і учасницею збору підписів на підтримку Путіна В.В. як кандидата на посаду президента РФ у 2018 році".

Згідно з вироком, звинувачена визнана винною у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Їй призначено покарання у вигляді 3 років і 3 місяців позбавлення волі і на підставі ст.75 КК України звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном тривалістю 3 роки.

"Умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченою своєї вини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, що обтяжують покарання", – додали у ГПУ.

Олену Одновол в Україні називають "довіреною особою Путіна", а в Росії – волонтером за те, що вона збирала підписи на підтримку Володимира Путіна, якого знову переобрали президентом.

Вона жила в Криму і координувала Всеросійську громадську організацію "Волонтери Перемоги".

Українські прикордонники затримали Одновол 23 квітня на пункті пропуску "Чонгар" із українським паспортом. Згодом відправили до СІЗО.