В медуніверситеті Богомольця студенти та поліція почубилися за нового в.о. ректора

10:44, 17.08.2018
В медуніверситеті Богомольця студенти та поліція почубилися за нового в.о. ректора

Протистояння за керівництво медичним ВНЗ тривають (скріншот відео)

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця 16 серпня відбулися сутички між студентами та правоохоронцями під час того, як новопризначений в.о. ректора Юрій Кучин вдруге намагався потрапити у робочий кабінет.

Про це повідомляє 5 канал.

На вході до адмінбудівлі вищого навчального закладу Юрія Кучина зупинили студенти навчального закладу: вони офіційно повідомили про проведення мирного протесту. О 9-й ранку в. о. ректора намагався пройти до кабінету в супроводі адвоката та трьох представників міністерства охорони здоров’я. Тоді ж студенти утворили "живу стіну".

"У відповідь на спротив, новопризначений виконувач обов'язків ректора викликав поліцію. За кілька хвилин близько десятка правоохоронців прибули на місце – спалахнув конфлікт між ними та студентами-мітингувальниками, який продовжився і всередині будівлі. Внаслідок сутички кількох студентів забрали в лікарню, а тимчасовий ректор все ж зареєстрував у канцелярії вишу наказ Міністерства охорони здоров'я про його призначення", - повідомляє ЗМІ.

Після розірвання контракту з колишнім ректором Катериною Амосовою, обов'язки ректора виконував перший проректор вишу Ярослав Цехмістр. Після цього МОЗ призначило на посаду Юрія Кучина.

"Нас абсолютно не влаштовує… через непорозуміння, навіщо в нас був призначений новий виконувач обов'язків ректора. Це просто ідея Міністерства охорони здоров'я, яка не підкріплюється абсолютно нічим. Рішення нашого університетського колективу ніякого не було на цей рахунок", – наголосив голова студради стоматологічного факультету НМУ ім. О. О. Богомольця Сергій Суровцев.

"Працівники правоохоронних органів створили коридор, яким ми зайшли, зустрілися з проректором Ярославом Володимировичем Цехмістером і на цьому завершили це питання. Наказ зареєстровано", – прокоментував Юрій Кучин.

Нагадаємо, Катериину Амосову звільнили після того, як в університеті не змогли вчасно провести незалежне тестування "Крок" для студентів третього курсу. Після цього в університеті та в судах почалося протистояння за повернення колишньої ректорки.