У Росії загубили прохання матері Олега Сенцова про помилування

11:53, 15.08.2018
У Росії загубили прохання матері Олега Сенцова про помилування

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам (фото: соцмережі)

Тимчасово виконуючий обов'язки губернатора Ямало-Ненецького автономного округу в Росії Дмитро Артюхов заявив, що не отримував прохань про помилування українського ув'язненого Олега Сенцова, ні від самого українця, ні від кого-небудь ще. 
 
Про це в середу, 15 серпня, повідомляють "РИА Новости".
 
"На даний момент ні по лінії звернень громадян, ні будь-яких листів до нас в апарат не надходило ні від матері, ні від самого Сенцова", - відзначили в прес-службі губернатора.
 
У свою чергу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає некоректними заяви про відмову Кремля в помилуванні засудженого українського режисера Олега Сенцова.
 
Про це він сказав, коментуючи опубліковану в ЗМІ відповідь адміністрації президента Росії на лист матері політв’язня на адресу Путіна з проханням про помилування сина.
 
У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.
 
"Ви знаєте, що є чинне законодавство, і тут вживати фразу "відмовили у помилуванні", напевно, некоректно з юридичної точки зору, тому що не було прохання про помилування (безпосередньо від засудженого)", - цитує Пєскова російське агентство ТАСС.
 
Відзначається, що Пєсков також заявив, що "більш з цієї теми йому додати нічого".
 
Раніше двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан заявила телеканалу "Громадське", що в її розпорядженні є відповідь адміністрації президента Росії на прохання матері Олега Сенцова про помилування. Як випливає з опублікованого телеканалом документа, прохання направили т.в.о. губернатора Ямало-Ненецького округу Дмитру Артюхову для попереднього розгляду.
 
Раніше український омбудсмен Людмила Денісова попросила Росію поскоріше розглянути прохання матері Олега Сенцова про його помилування.
 
13 липня, у 42-й день народження Олега Сенцова, мати режисера попросила президента Росії Володимира Путіна помилувати її сина.
 
У вівторок 14 серпня російській правозахисниці Зої Свєтовій дозволили відвідати колонію в Лабитнангі, де утримується український політв’язень Олег Сенцов. У розмові з нею політв'язень Олег Сенцов назвав свій стан "передкритичним".