У Росії похвалилися взяттям на приціл субмарини США в Середземному морі

10:45, 10.08.2018
У Росії похвалилися взяттям на приціл субмарини США в Середземному морі

Переслідування американської субмарини відбулося "у період загострення ситуації навколо Сирії" (фото з відкритих джерел)

Фрегат Чорноморського флоту Росії "Адмірал Ессен" відстежив і взяв на супровід американський підводний човен типу "Огайо" під час недавнього походу в Середземне море.
 
Про це повідомила газета "Известия" з посиланням на Главкомат ВМФ Росії.
 
Зазначається, що фрегат вийшов з окупованого Севастополя 13 березня і повернувся назад 30 червня, а переслідування американської субмарини відбулося у квітні, "у період загострення ситуації навколо Сирії".
 
"Воно тривало понад дві години. Весь цей час "Адмірал Ессен" тримав американський підводний човен на прицілі. Фрегат записав його основні параметри. Вони будуть розшифровані і приєднані до акустичного портрету субмарини", - йдеться у публікації.
 
Повідомляється, що в квітні в Середземному морі нібито з'явилася авіаносна ударна група США, до складу якої увійшли авіаносець "Гаррі Трумен" та чотири есмінці типу "Арлі Берк".
 
"Американські і британські ЗМІ повідомляли, що разом з ними в похід відправилися багатоцільовий човен "Джон Ворнер" типу "Вірджинія", а також атомна субмарина "Джорджія" типу "Огайо"", - повідомляє видання.
 
Там припустили, що саме останню і переслідував російський фрегат.
 
Раніше командувач військово-морськими операціями США адмірал Джон Річардсон заявив, що 24 серпня відбудеться офіційна церемонія відтворення Другого флоту, одним із завдань якого стане протистояння силам Росії на півночі Атлантики.
 
Раніше в НАТО вирішили розшити командний пункт Військово-морських сил у Великій Британії в зв'язку з "істотним" зростанням активності підводних човнів Росії в британських водах.