В ЄС закликали Білорусь звільнити затриманих журналістів

17:09, 08.08.2018
В ЄС закликали Білорусь звільнити затриманих журналістів

Брюссель обіцяє подальшу підтримку Євросоюзу незалежним ЗМІ в Білорусі

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала Мінськ звільнити затриманих журналістів.
 
Про це йдеться в листі прес-секретаря Могеріні білоруській редакції "Радіо Свобода".
 
У заяві, зокрема, йдеться, що Брюссель отримав повідомлення про обшуки та арешти журналістів у ряді незалежних ЗМІ в Білорусі.
 
"Такі дії суперечать заявленій Білоруссю політиці демократизації і її міжнародним зобов'язанням. Повага основних прав і свобод, включаючи свободу вираження і свободу ЗМІ, повинна бути збережена. Ми приєднуємося до закликів звільнити затриманих", - мовиться у заяві.
 
Брюссель обіцяє подальшу підтримку Євросоюзу незалежним ЗМІ в Білорусі.
 
"Євросоюз хоче стабільного, демократичного і щасливого майбутнього для Білорусі, на користь її народу, і буде продовжувати свою роботу з усіма зацікавленими сторонами, маючи цю мету на увазі. У зв'язку з цим продовження підтримки незалежних ЗМІ залишатиметься істотним завданням", - наголошується в заяві.
 
Як повідомляла "УМ", у Мінську в бізнес-центр Omega Tower, де розташований офіс найбільшого новиннєвого порталу Білорусі TUT.BY з обшуками прийшли силовики, які затримали трьох жінок та вилучили документи.
 
8 серпня білоруські силовики прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.