В авто одеських лідерів «Народного руху України» врізалася вантажівка: підозрюють спланований напад

13:31, 02.08.2018
В авто одеських лідерів «Народного руху України» врізалася вантажівка: підозрюють спланований напад

Одеським "рухівцям" нагадали про долю В’ячеслава Чорновола? (фото: Grig Cozma / Facebook)

В автівку лідерів одеської організації "Народного руху України" Михайла Кузаконя й Григорія Козьми врізалася вантажівка ГАЗ.

Про це Григорій Козьма повідомив у Facebook.

"Щойно на мене і Михайла Кузаконя скоєно напад із використанням вантажівки, яка на великій швидкості цілеспрямовано в'їхала в машину, водій вистрибнув з авто ще на ходу і побіг", – написав він.



Михайло Кузаконь та Григорій Козьма поранень не отримали.

Однак, вони підозрюють, що напад було сплановано:

Водій втік на мопеді, що заздалегідь чекав його. За моєю пам'яттю, їх було троє", – уточнив Григорій Козьма.

Він додав, що відстрілювався.



Джерела одеського видання "Думская" у правоохоронних органах не виключають, що інцидент із машиною Кузаконя й Козьми – це своєрідне "привітання", адресоване начальнику ГУНП Дмитру Головіну, який відзначає день народження і якого намагаються зняти з посади.

Поліція кваліфікувала інцидент як замах на вбивство.

Нагадаємо, Дмитра Головіна в заангажованості звинувачує одеський активіст Сергій Стерненко, який пережив три напади на нього лише цього року. У червні стало відомо про напад в Одесі на лідера місцевого Автомайдану Віталія Устименка.

Водночас у південних областях почастішали напади на проукраїнських активістів: у Бердянську застрелили Віталія Олешка, а очільницю виконкому Херсона Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою: жінку із 30% опіків тіла евакуювали на лікування до Києва. До цього в міськраді Херсона було побито активістку, громадського діяча, журналістку Євгенію Вирлич