Північна Корея незважаючи на домовленість у Сінгапурі продовжує випуск балістичних ракет

08:15, 31.07.2018
Північна Корея незважаючи на домовленість у Сінгапурі продовжує випуск балістичних ракет

Розвідка США стверджує, що виробництво балістичних ракет ведеться на майданчику в Санумдоні поблизу Пхеньяна (фото pixabay.com)

Північна Корея виробляє нові балістичні ракети, усупереч Сінгапурським домовленостям та задекларованому прагненню до денуклеаризації.
 
Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на власні джерела у розвідувальних службах США.
 
Розвідка стверджує, що виробництво балістичних ракет, які, ймовірно, здатні досягати території США, ведеться на майданчику в Санумдоні поблизу Пхеньяна.
 
"Дані з супутникових знімків свідчать про те, що КНДР ввела у дію мінімум одну, а то і дві, МБР на рідкому паливі", - наголошується у статті.
 
Перед цим держсекретар США Майк Помпео під час зустрічі з заступником голови ЦК трудової партії Кореї Кім Ен Чхолем звинуватив КНДР у тому, що вона використовує секретний об'єкт зі збагачення урану у порушення Сінгапурських домовленостей.
 
Раніше у Пхеньяні назвали переговори з делегацією США на чолі з Помпео "сумними" і звинуватили Вашингтон у спробі тиску на Корею.
 
Нагадаємо, Дональд Трамп зустрівся із очільником Північної Кореї Кім Чен Ином у Сінгапурі. Сторони домовилися про співпрацю та подальші візити, однак офіційних зобов’язань по ліквідації ядерної зброї ПІвнічна Корея на себе не взяла, а лише підтвердила курс на денуклеаризацію, а США не розглядають можливості зняття санкцій із КНДР.