Пожежі у Греції: в МВС знайшли докази підпалів

08:39, 27.07.2018
Пожежі у Греції: в МВС знайшли докази підпалів

У східному напрямку від Афін вогонь поширився з великою швидкістю завдяки екстремально сильному вітру (фото pixabay.com)

Спустошливі лісові пожежі в районі Афін могли виникнути через підпали.
 
Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Греції Нікос Тоскас, пише DW.com.
 
"Існують серйозні докази, які наводять нас на такі думки", - повідомив Тоскас.
 
За словами грецького чиновника, на підставі знімків з супутника можна зробити висновок, що відразу кілька пожеж виникли протягом невеликого проміжку часу уздовж однієї дороги на заході від столиці країни.
 
"У цьому випадку є не тільки докази, але і свідчення", - підкреслив Тоскас. Він не уточнив деталей, щоб не перешкодити слідству.
 
У східному напрямку від Афін вогонь поширився з великою швидкістю завдяки екстремально сильному вітру.
 
За словами Тоскаса, на даний момент в Греції ніхто не був затриманий за підозрою в скоєнні підпалів. У той же час він не виключив того, що поширення пожеж сталося через помилкові дії пожежної охорони і поліції.
 
"Сила вітрів сягає 10 і 11 балів. Такого у нас ще не траплялося", - додав заступник голови МВС Греції, зазначивши, що це може бути наслідком глобальної зміни клімату.
 
Кількість загиблих унаслідок сильних пожеж у Греції перевищила 80 осіб. Місцева влада побоюється, що це не остаточні трагічні дані.
 
Лісові пожежі виникли в понеділок 23 липня в прибережному регіоні Греції на захід від Афін, змусивши людей залишити свої будинки. Італія, Німеччина, Польща та Франція надіслали допомогу у вигляді літаків, транспортних засобів та пожежників. Іспанія та Кіпр також запропонували допомогу.