Назар Холодницький отримав догану без звільнення за попередження про обшуки в корупційних справах

15:27, 26.07.2018
Назар Холодницький отримав догану без звільнення за попередження про обшуки в корупційних справах

Назар Холодницький втримався на посаді (фото: Назар Холодницький / Facebook)

Очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила винести догану главі і рекомендувала не звільняти його.з посади.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", комісія визнає, що Холодницький дійсно провинився і заслуговує догани, але не може бути звільнений з посади відповідно до законодавства.

Зазначається, що за законодавством рішення КДКП може бути оскаржене в адміністративному суді або у Вищій раді правосуддя.

"Дійсно виникали різні емоції, і слова вживались інколи не літературні. Я перед кожним вибачився. Тепер з усмішкою сприймаю всі їхні постанови про закриття проваджень", – прокоментував Газар Холодницький.

Очільник НАБУ Артем Ситник вважає, що порушення, скоєні очільником САП серйозні, а Назар Холодницький, своєю чергою, зі своїх порушень визнає тільки ненормативну лексику на роботі, але не тиск на прокурорів.

"Ми не просимо звільнити його з адміністративної посади – ми просимо звільнення Холодницького з посади прокурора", – сказав Ситник.

Артем Ситник збирається оскаржити рішення КДКП.

Нагадаємо, ще в березні 2018 року Юрій Луценко вперше звернувся до КДКП з поданням про зняття Назара Холодницького з посади керівника САП. Назару Холодницькому закидали розголошення таємниці слідства: він нібито попереджав осіб, у яких мали проводитись обшуки.

Як повідомляла "УМ", Назар Холодницький потрапив у земельний скандал. Очільник САП та його родина безкоштовно отримали 5 земельних ділянок. Чотири з них – в Києво-Святошинському районі, де Назар Холодницький раніше працював прокурором.