Стипендію імені Левка Лук’яненка заснували для підтримки політв’язнів та заручників Кремля

07:15, 26.07.2018
Стипендію імені Левка Лук’яненка заснували для підтримки політв’язнів та заручників Кремля

Стипендія імені Левка Лук’яненка для політв’язнів мають отримати вже із 2018 року

В Україні заснували державну стипендію імені Левка Лук’яненка для підтримки заручників, які утримуються в російському полоні, та їх рідних.

Для цього Петро Порошенко підписав указ "Про невідкладні заходи щодо захисту прав, свобод і законних інтересів осіб, незаконно затриманих, утримуваних Російською Федерацією, окупаційною адміністрацією Російської Федерації, звільнених з числа таких осіб, підтримки зазначених осіб та членів їх сімей".

В той же час президент доручив Кабінету міністрів України вжити необхідних заходів з метою виплати стипендії вже у поточному році.

"Уряд також має вжити необхідних заходів для захисту прав, свобод і законних інтересів відповідної категорії осіб, опрацювати питання щодо їх соціального захисту", - зазначено в повідомленні.

Крім того, Кабінет міністрів має також забезпечити здійснення в установленому порядку заходів, спрямованих на реабілітацію та адаптацію звільнених осіб, які незаконно були затримані, утримувалися Російською Федерацією, окупаційною адміністрацією Російської Федерації, та членів їх сімей.

Автор Акта про проголошення незалежності України Левко Лук’яненко за часів радянської окупації провів у таборах понад 25 років за любов до України.

Нагадаємо, Левка Лук’яненка поховали на Байковому цвинтарі у Києві 10 липня 2018 року.