Блогер з Магадана Олександр Юдін отримав 7 років колонії за коментар про убогість Росії

17:19, 25.07.2018
Блогер з Магадана Олександр Юдін отримав 7 років колонії за коментар про убогість Росії

Поки це рекордний термін для Росії за коментарі в соцмережі

Магаданського блогера Олександра Юдіна засудили на сім років ув'язнення в колонії за один коментар в соцмережі. 
 
Про це повідомляють "Сибір Реалії".
 
Такий суворий вирок був винесений через те, що писав коментар Юдін вже будучи під арештом на 2,5 року, але з випробувальним терміном. 
 
Тоді його також покарали за публічний коментар в мережі. В результаті випробувальний термін скасували, призначили 2,5 року по першому епізоду і 5,5 років за другим.
 
На рішення суду, можливо, вплинули і попередні "гріхи" Юдіна. Він у свої 37 років вже відсидів термін за грабіж і хуліганство.
 
SM News наводить коментар, який ліг в основу звинувачення блогера. Крім цього уривка в справі фігурували й інші висловлювання засудженого. Для доказу провини наслідок провело психолого-лінгвістичну, амбулаторно-психіатричну і комп'ютерну експертизи.
 
"Давно пора зайнятися тухлою країною, може що і зміниться. Я б із задоволенням прийняв мусульманську віру, а не цю віру убогої країни, де кожен третій або тупе бидло, або алкоголік і наркота", - написав Юдін.
 
Поки це рекордний термін для Росії за коментарі в соцмережі.
 
У 2016 році Тюменський блогер Олексій Кунгур був засуджений за свою посаду в ЖЖ до двох років колонії за тією ж статтею, що й Юдін - "Виправдання тероризму". Він уже вийшов з ув'язнення і збирається емігрувати.