Північна Корея почала демонтаж об'єктів ракетного комплексу в Сохе

11:48, 24.07.2018
Північна Корея розпочала демонтаж об'єктів на майданчику ракетно-космічного комплексу Сохе, які використовувалися для розробки двигунів балістичних ракет.
 
Про це йдеться у звіті експертів 38-го аналітичного центру у Вашингтоні після аналізу супутникових знімків за 20 липня, передає Reuters.
 
Експерти зафіксували роботи з демонтажу будівлі, яку використовували для збору ракет-носіїв, та випробувального стенда, який використовується для розробки рідинних двигунів для балістичних ракет.
 
В аналітичному центрі ці дії оцінили як виконання Пхеньяном домовленостей, досягнутих під час саміту в Сінгапурі.
 
Як повідомлялось, президент США Дональд Трамп спростував інформацію про те, що він розчарований відсутністю відчутного прогресу у переговорах з Північною Кореєю.
 
"Північна Корея протягом 9 місяців не запускала ракети. Аналогічно, ніяких ядерних випробувань. Японія щаслива, вся Азія щаслива. Але фейкові новини кажуть, не питаючи мене (завжди анонімні джерела), що я злюся, тому що це не так швидко. Неправда, дуже щасливий!" - написав Трамп.
 
Про незадоволення Трампа повідомив телеканал CNN, який часто критикується американським президентом.
 
За даними телеканалу, Пхеньян, швидше за все, не продовжить переговори про денуклеаризацію, якщо США не погодяться замінити договір про перемир’я, який поклав край корейській війні, постійним мирним договором, що гарантуватиме збереження режиму Кім Чен Ина.
 
12 червня Дональд Трамп зустрівся із очільником Північної Кореї Кім Чен Ином у Сінгапурі. Сторони домовилися про співпрацю та подальші візити, однак офіційних зобов’язань по ліквідації ядерної зброї ПІвнічна Корея на себе не взяла, а лише підтвердила курс на денуклеаризацію, а США не розглядають можливості зняття санкцій із КНДР.

 

Лише декілька місяців тому Кім Чен Ин особисто спостерігав за запуском балістичної ракети, яка потенційно може нести ядерний боєзаряд. ПІсля ракених випробувань у листопаді 2017 року Дональд Трамп пригрозив КНДР повним знищенням.

 

Налагоджувати відносини зі світом у КНДР розпочали під час Олімпіади у Південній Кореї, куди відправилася делегація із Північної Кореї. 

 

13 червня президент США Дональд Трамп повідомив про ліквідацію ядерної загрози для світу із боку Північної Кореї.