Сестра Олега Сенцова: Похорону не буде, не дочекаєтеся

09:35, 24.07.2018
Сестра Олега Сенцова: Похорону не буде, не дочекаєтеся

Наталі Каплан: Панікери, спіть вже, похорону не буде, не дочекаєтеся

Британське видання Independent з посиланням на сестру Олега Сенцова Наталію Каплан повідомило, що політв'язень перебуває на межі життя і смерті. 
 
Сама Каплан цю інформацію спростувала.
 
"Не говорила я нічого про передсмертний стан Олега. Або знову щось не так зрозуміли, або для красного слівця зафігачили. Панікери, спіть вже, похорону не буде, не дочекаєтеся", - написала вона у Facebook.
 
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 20 липня повідомила, що надіслала до Росії листа, у якому просить поінформувати про стан здоров'я українського політв’язня Олега Сенцова.
 
9 липня Денісова заявила, що стан здоров'я Сенцова значно погіршився, він погано орієнтується в датах.
 
"У нього вже була друга криза, але Олег не може назвати точну її дату або ж на який день після зустрічі зі сестрою вона сталася. Олега вивозили з колонії у лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що значить, зі слів адвоката (Дмитра Дінзе - ред.), заливати ентерально великі стакани поживної суміші.
 
Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші в день", - написала омбудсмен.
 
Зазначимо, 20 липня уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова запевнила, що поспілкувалася по відеозв'язку з політв'язнем, українським режисером Олегом Сенцовим і не побачила серйозних проблем зі здоров'ям.
 
За її словами, вона розмовляла з Сенцовим майже півгодини і говорили вони про стан його здоров'я і спілкування з родичами.
 
Водночас український омбудсмен Людмила Денісова після розмови з адвокатом Олега Сенцова розповіла, що той пережив другой криз і перестав орієнтуватися в датах.
 
Раніше Олег Сенцов написав листа з колонії, в якому розповідає про свій стан.
 
6 червня на підтрику Олега Сенцова провели "вогняну" акцію. Про стан здоров’я політв’язня розповіла Наталія Каплан, яка відвідала Олега Сенцова у колонії.

Українській омбудсвумен Людмилі Денісовій нахабно відмовили у зустрічах із Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком попри обіцянки Володимира Путіна.
 
13 липня Олегу Сенцову виповнилося 42 роки. До цієї дати в мережі з'явилися перші за два роки кадри, на яких можна побачити сильно схудлого і змученого українця в ув'язненні.