Адміністрація Трампа повинна зупинити підрив західної демократії Москвою - Майк Помпео

08:41, 24.07.2018
Адміністрація Трампа повинна зупинити підрив західної демократії Москвою - Майк Помпео

Помпео зізнався, що не очікує на зміну ситуації. фото Reuters

Держсекретар США Майк Помпео вважає, що місія адміністрації президента Дональда Трампа у відносинах з Росією полягає у тому, щоб "підняти ціну" за дії Кремля і змусити його зупинити підрив західної демократії.
 
Про це він сказав в інтерв'ю CBN, передає "Укрінформ".
 
"Існує довга історія, десятиріччя зусиль з боку Росії, спрямованих на підрив західної демократії", - підкреслив держсекретар та нагадав, що тривалий час це робив Радянський Союз.
 
Помпео зізнався, що не очікує на зміну ситуації. 
 
"Місія нинішньої адміністрації полягає в підвищенні ціни за дії Росії таким чином, щоб спробувати стримати їх. Ми дивимось з відкритими очима на зусилля Росії підірвати західну демократію. Ми будемо робити все, що від нас залежить, щоб зупинити їх", - наголосив Помпео.
 
Він додав, що діюча адміністрація США є надзвичайно жорсткою по відношенню до Росії. 
 
"Ми пишаємося цим, і я впевнений, що ми продовжимо робити це, оскільки російська поведінка все ще залишається такою, що не відповідає хорошим відносинам між нашими країнами", - додав він.
 
Минулого тижня президент США Дональд Трамп заявив, що може стати найгіршим ворогом Володимира Путіна "з усіх, які у нього коли-небудь були", якщо відносини між США і Росією не налагодяться.
 
Як відомо, президент США Дональд Трамп опинився під шквалом критики за свій виступ на прес-конференції в Гельсінкі після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.