Український дайвер встановив світовий рекорд

12:59, 21.07.2018
Український дайвер встановив світовий рекорд

Фридайвер з України Олександр Бубенчиков встановив новий світовий рекорд. Він проплив без повітря відстань 289 м за 9 хвилин.

 

Про це повідомляє ТСН.

 

Українець вже встановив 30 національних рекордів. Зараз половину року фридайвер проводить в пошуках місць, де цікаво пірнати.

 

"Просто цікаво відкрити очі та подивитися, як проміння сонця грає на поверхні води, які риби навколо, корали", - розповів Бубенчикова.

 

За його словами, на українській глибині зазвичай темно. Для пірнання підходить Світловський кар'єр на Житомирщині глибиною 100 метрів. Бубенчико зазначив, що йому вдавалося занурюватися на 95 метрів. Фридайвер зауважує що у глибинних пірнаннях треба розраховувати сили, щоб повернутися на поверхню.

 

В Україні фридайвінг не надто популярний, тож Олександр всіма силами намагається це виправити – навіть відкрив школу. Її учні стежать за успіхами тренера та поліпшують власні досягнення – в кого 4, а в кого 7 хвилин під водою на затримці дихання. Майстер пояснює, що для занурень потрібні заняття з техніки дихання та використання кисню, а також робота над об'ємом власних легенів - наприклад, його сягають 9 літрів.

 

"Можна пливти швидко, але швидше витратити запас кисню. Тому дуже важливо обирати оптимальний темп", - додав Бубенчиков.

 

Фридайвер також розповів, що техніки дихання допомагають йому в щоденному житті, наприклад, не нервуватися за кермом автомобіля, а тримати рівне та спокійне дихання.

 

"Перед тим, як навчитися правильно не дихати, потрібно навчитися правильно дихати. Починаєш із живота, груди, плечі", - каже драйвер.