Ефект несподіванки: в ООС замінюють стаціонарні блокпости на рухомі

20.07.2018
«Одним із пріоритетів Об’єднаних сил сьогодні є приведення блокпостів Нацполіції та Нацгвардії до вимог сучасності», — заявив днями командувач Об’єднаних Сил Сергій Наєв під час робочої поїздки по місцях несення служби військовими Нацгвардії та працівниками Нацполіції в Донецькій області.
 
Генерал-лейтенант підкреслив, що впродовж перших двох місяців Об’єднані сили зменшили кількість стаціонарних блокпостів, натомість збільшили кількість рухомих для підвищення комфорту переміщення місцевого населення, а також створення ефекту несподіванки для злочинців i диверсійних груп противника.
 
Тим часом на фронті ситуація залишається контрольованою. 18 липня противник 17 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі тричi — із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.
 
Російські окупаційні війська проявили активність на всіх напрямках і вели прицільний, вогонь по захисниках Станиці Луганької, Троїцького, Оріхового, Луганського, Світлодарська, Південного, Авдіївки, Мар’їнки, Старогнатівки, Лебединського та Водяного.
 
У найгарячішій точці фронту — у районі Світлодарської дуги — противник тричі застосував 82-мм міномети, а в районі Станиці Луганської вчинив чергову провокацію на ділянці розведення сторін для зриву виконання рішення Тристоронньої контактної групи.
 
Своїми діями окупанти намагалися змусити військовослужбовців Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити Україну в недотриманні оголошеного перемир’я.
 
За даними розвідки, двоє окупантів загинули й п’ятьох було поранено в результаті вогняної відповіді наших військовослужбовців на провокації ворога.
 
І хоча втрат у середу серед захисників України не було, проте, на жаль, напередодні, у вівторок, унаслідок ворожого вогню один наш воїн загинув, а ще двоє — отримали поранення.