Трамп передумав і визнав відповідальність Путіна у втручання у вибори в США

09:32, 19.07.2018
Трамп передумав і визнав відповідальність Путіна у втручання у вибори в США

Трампа жорстко розкритикували в США як демократи, так і його соратники по Республіканській партії. Фото ТАСС

Президент США Донадьд Трамп визнав особисту відповідальність Володимира Путіна за втручання в президентські вибори 2016 року в США.
 
Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу CBS.
 
Президент США також сказав, що він заявляв "багато разів раніше", що згоден з твердженням про втручання Росії у вибори в 2016 році.
 
На питання журналіста, чи вважає він Путіна особисто відповідальним за втручання, Трамп відповів ствердно.
 
"Що ж, я б вважав, тому що він відповідає за керівництво країною. Точно так само, як і я вважаю себе відповідальним за те, що відбувається в моїй країні. Тож, безумовно, як лідера держави, слід було б вважати його відповідальним, так", - сказав Трамп
 
Як повідомлялося, під час прес-конференції в Гельсінкі з Путіним Трамп відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання дійсно відбулося. 
 
Виступ Трампа жорстко розкритикували в США як демократи, так і його соратники по Республіканській партії.
 
Президента Дональда Трампа навіть звинувачували в зраді через те, що він повірив порожнім запереченням Володимира Путіна щодо втручання у американські вибори, але не повірив даним американської розвідки. 
 
Після цього директор Національної розвідки США Ден Коатс оприлюднив заяву, в якому наполягав на правильності оцінок своєї служби щодо дій Росії. На наступний день Трамп заявив, що його слова в Гельсінкі були просто обмовкою.
 
Нагадаємо, 16 липня в столиці Фінляндії Гельсінкі відбулася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна