У Харкові шкуродери жорстоко вбили бездомних кішок і кошенят в притулку

09:58, 16.07.2018
У Харкові шкуродери жорстоко вбили бездомних кішок і кошенят в притулку

Притулок могли розгромити місцеві підлітки, кажуть волонтери. Фото з відкритих джерел

Вночі 15 липня в Харкові, де раніше активісти врятували десятки звірів, невідомі розгромили приватний притулок для бездомних котів і вбили тварин. 
 
Про це повідомила віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова на своїй сторінці в Facebook.
 
"Вночі якісь виродки увірвалися в міні-притулок (господині не було), розгромили будинок, порубали кішок і кошенят. Лопата в крові там же на місці", - написала вона в соцмережі.
 
За її словами, зоозахисники викликали поліцію, проте слідчо-оперативна група всього лише прийняла заяву, сфотографувала загальний фон і поїхала.
 
Представник громадської організації "Ліга допомоги тваринам" Зоя Савченко уточнила, що волонтери ще не знають точної кількості убитих тварин, так як весь будинок перевернутий догори дном і всіх убитих і живих тварин ще не знайшли.
 
"Вранці волонтерів чекала жахлива картина: по дому розкидані трупи забитих на смерть кішок і кошенят. У деяких кошенят випущені кишки", - повідомила вона в Facebook.
 
Зоозахисниця стверджує, що притулок могли розгромити місцеві підлітки, які напередодні були помічені поряд з будинком.
 
У місцевій поліції повідомили, що в притулку вбили дев'ять котів, вирішується питання про порушення кримінальної справи.
 
"У нежилому будинку жінка тримала дев'ять кошенят. Невідомі особи вбили тварин", - розповіли в поліції виданню KHARKIV Today.
 
Раніше у Дніпрі безпритульні коти були визнані частиною екосистеми міста: вони потрапили під захист.