У НАБУ заперечили зв'язок з аварією в аеропорту «Київ»

09:23, 12.07.2018
У НАБУ заперечили зв'язок з аварією в аеропорту «Київ»

У Національному корупційному бюро заперечили свою причетність до аварійної ситуації з літаком в аеропорту "Київ".


Про це повідомляють в НАБУ.


"Звинувачення ж компанії "Мастер-Авіа" (орендатора аеропорту) у блокуванні роботи, через що буцімто виявилось неможливим запобігти аварії літака авіакомпанії BRAVO, не відповідають дійсності", - наголошують у відомстві.


У НАБУ зазначають, що подібні заяви можуть свідчити про "бажання перекласти відповідальність за інцидент" та відволікти увагу суспільства від розслідування детективами НАБУ "зловживань при використанні майна аеропорту".


"Підкреслюємо, обшуки здійснювалися виключно в адміністративних приміщеннях, в яких розташовані кабінети керівництва компанії, бухгалтерії, фінансового та юридичного управлінь. Тобто тих підрозділів, які безпосередньо не займаються технічним забезпеченням організації польотів та їхньої безпеки", - зауважують в НАБУ.


Обмеження щодо пересування стосувались виключно частини керівництва ТОВ "Мастер-Авіа" та одного з кінцевих власників цієї компанії, які, на думку детективів Бюро, можуть бути причетні до вчинення корупційного злочину, додають у НАБУ.


"Водночас технічний персонал аеропорту, співробітники компанії, які здійснювали безпосереднє обслуговування злітної смуги, координували польоти, могли безперешкодно перебувати на своїх робочих місцях, вільно пересуватися територією аеропорту та в повній мірі виконувати свої службові обов’язки", - розповідають у Бюро.

В НАБУ наголосили, що жодних перепон через дії Бюро не зазнали і представники державної комісії з розслідування обставин аварії літака, які прибули наступного дня до аеропорту.

А відповідні заяви, що причиною аварії літака 14 червня в аеропорту "Київ" могли стати слідчі дії НАБУ у відомстві назвали неприпустимими та такими, які "можуть сприйматися як відверта маніпуляція".

Раніше повідомлялось, що 14 червня літак авіакомпанії Bravo, рейс Анталія-Київ при приземленні в "Жулянах" викотився за злітно-посадкову смугу. Пізніше НАБУ звинуватили у цій аварії.