У гучній аварії літака в Жулянах звинуватили озброєних людей НАБУ

16:04, 11.07.2018
У гучній аварії літака в Жулянах звинуватили озброєних людей НАБУ

У компанії зазначили, що дії НАБУ не дозволили запобігти аварії літака. Фото Ukraine Aviation Museum via Facebook

Компанія "Майстер-Авіа", яка керує Міжнародним аеропортом "Київ" ім. Сікорського, звинувачує Національне антикорупційне бюро України у блокуванні роботи летовища під час обшуків 14 червня і створенні загрози для пасажирів.
 
Про це йдеться у заяві компанії на сторінці аеропорту у Facebook.
 
Зазначається, що з 10:00 14 червня до 5:00 15 червня керівництво аеропорту "Київ" і компанії "Мастер-Авіа" озброєні співробітники НАБУ утримували у власних кабінетах без засобів зв'язку та можливості координувати роботу аеропорту.
 
"Таким чином була заблокована робота як комунального підприємства, так і приватної компанії "Мастер-Авіа", що займається розвитком й обслуговуванням аеропорту", - йдеться в повідомленні.
 
У компанії зазначили, що дії НАБУ не дозволили запобігти аварії літака.
 
"Наслідком дій НАБУ стала неможливість запобігти аварії, що сталася з літаком авіакомпанії BRAVO, який виконував рейс Анталія - Київ. Під час посадки в сильну грозу літак із 169 пасажирами на борту викотився за межі злітно-посадкової смуги", - йдеться в повідомленні.
 
Наголошується, що існувала загроза вибуху, оскільки на борту літака було 4 тонни авіаційного пального.
 
"Існувала загроза життю та здоров'ю пасажирів. У цей час керівництво аеропорту, яке, по суті, перебувало в заручниках у силовиків, не мало можливості вжити відповідних заходів", - наголосили в "Мастер-Авіа".
 
Відзначається, що раніше керівництво аеропорту не оприлюднювало подробиць ситуації, але нині попереджає, що у випадку повторних обшуків змушене буде зупинити обслуговування рейсів, щоб убезпечити пасажирів і екіпажів.
 
"Для застосування сили не було причин - діяльність підприємства відкрита і прозора, менеджмент завжди готовий до конструктивної взаємодії зі структурами контролю та проведення передбачених законом процедур", - повідомили у компанії.
 
Нагадаємо, 14 червня літак авіакомпанії Bravo, рейс Анталія-Київ при приземленні в "Жулянах" викотився за злітно-посадкову смугу.