«Московська шоколадна фабрика» вкрала логотип «Львівської майстерні шоколаду»

11.07.2018
«Московська шоколадна фабрика» вкрала логотип «Львівської майстерні шоколаду»

Один із власників української компанії Андрій Худо зазначив на своїй сторінці в соцмережі, що націлений боротися за правду й має намір подати в суд на недобросовісного російського конкурента, але підкреслив, що судитися варто там, де діє міжнародне право.

«Друзі, чи є тут хто з Москви? У мене питання: «Московская шоколадная фабрика» з таким логотипом дійсно розташована в Москві на вул. Нижня Красносельська, буд. 5. Сайт: moschoco. Ключовий момент — чи справді в нас «зКРИМздили» логотип «Львівської майстерні шоколаду»? Дякую за достовірну інформацію. Красти — то ж гріх. Будемо боротися за правду!» — написав Андрій.

Підтвердження Худо отримав у коментарях. На офіційному сайті російської компанії можна побачити дуже схожий логотип, що один в один нагадує бренд «Львівської майстерні шоколаду».

Ось тільки українська компанія використовує цей логотип ще з 2009 року. Він є одним із символів холдингу !FEST — мережі креативних ресторанів та проектів з оригінальними концепціями, що заснована 2007 року у Львові. Сміливі проекти та їх професійна реалізація роблять українську компанію унікальною. Тому не дивно, що співзасновники холдингу, до яких належить і Андрій Худо, рішуче налаштовані відвойовувати власний бренд.

Ідентичним львівському виявився не лише логотип — асортимент продукції також особливо не відрізняється. «Нічого самі придумати не можуть», — пишуть користувачі.

І львівська, і московська компанії спеціалізуються, зокрема, на виготовленні фігурного шоколаду. Але у «Московської шоколадної мануфактури» за формою домінують мілітаризовані фігурки — це гранати, пістолети, наручники та робочі інструменти.

Наразі це не єдиний випадок яскраво вираженого плагіату. Корпорація Roshen судиться з російською кондитерською компанією «Объединённые кондитеры» через марку цукерок «Рачки». Про це розповів керівник української кондитерської корпорації  В’ячеслав Москалевський в інтерв’ю «Економічній правді». Судова тяганина відбувається у Вашингтоні, саме там, де діє міжнародне право.