У Таїланді врятували дітей із затопленої печери

14:40, 10.07.2018
У Таїланді врятували дітей із затопленої печери

Діти, заблоковані в печері Таїланду

У Таїланді із затопленої печери вдалося врятувати всіх 12 дітей та 2 тренерів, які сховалися там від паводку у червні під час мандрівки.

Про це повідомляє CBS News.

Нагадаємо, зранку 10 липня в Таїланді розпочався третій день рятувальної операції, в межах якої мали евакуювати з затопленої печери чотирьох хлопчиків та їхнього тренера, які перебувають там вже 2 тижні.

Упродовж 9 липня вдалося врятувати 4 хлопців, які раніше застрягли в затопленій печері. За день до цього вивели ще двох.

Діти та двоє тренерів сховалися у печері під час грози 23 червня. Вода почала швидко затоплювати прихисток. Дітей шукали 9 днів, а коли знайшли, постало складне питання шляхів евакуації, адже знесилені діти не можуть декілька годин самостійно плисти в каламутній воді без підготовки, пробивати печеру зверху ризиковано обвалами, а воді зійде не раніше, ніж за декілька місяців.

Рятували дітей взялися десятки дайверів та спелеологів, а також понад тисячу волонтерів, армія, поліція. Власник компанії SpaceX Ілон Маск протестував субмарину для порятунку дітей із затопленої печери у Таїланді.