Судді Валерію Чепурному скасували покарання за арешт активістів Майдану

16:29, 09.07.2018
Судді Валерію Чепурному скасували покарання за арешт активістів Майдану

Чепурний кинув у тюрму 8 майданівців. Фото УП

Верховний суд скасував рішення Вищої ради правосуддя про звільнення судді з Черкащини Валерія Чепурного, який ухвалював рішення про арешт вісьмох учасників Євромайдану.
 
Про це повідомив у Facebook член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.
 
За його словами, велика палата ВС встановила, що в розгляді справи судді Соснівського суду Черкаської області Чепурного брав участь член ВРП Нежура Вадим, який не мав права цього робити, тому рішення ради скасоване.
 
Згідно із записом в онлайн-реєстрі судових рішень, це рішення ВС ухвалив ще 21 червня.
 
Там пояснюється, що у 2017 році Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Чепурного. Цьому передувало відповідне рішення першої дисциплінарної палати ВРП від 17 березня 2017 року. А 6 червня того ж року Рада правосуддя погодилась із висновком дисциплінарної палати і вирішила зробити подання про звільнення Чепурного з посади.
 
Однак у Верховному суді встановили, що в порушення вимог закону про Вищу раду правосуддя рішення ВРП від 6 червня ухвалене неповноважним складом, оскільки в ньому брав участь член ради Нежура, який також ухвалював попереднє рішення - від 17 березня.
 
"Це настільки очевидне порушення, що тяжко повірити у його випадковість", - обурюється Маселко.
 
За словами члена Громадської ради доброчесності, в результаті суддя Чепурний може уникнути покарання і, як мінімум, отримає компенсацію зарплати за рік.
 
Як повідомлялося раніше, колишній командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк наказував стріляти в майданівців та радив Януковичу миротворців Путіна.