ФСБ Росії затримала 7 суден на шляху до Бердянська

13:01, 09.07.2018
ФСБ Росії затримала 7 суден на шляху до Бердянська

ФСБ затримала 7 суден з різих країн. Фото з відкритих джерел

ФСБ Росії затримала 7 торгівельних суден в Азовському морі.
 
Про це під час погоджувальної ради 9 липня повідомила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд.
 
"Сьогодні ФСБ Росії в Азовському морі затримали 7 торгівельних суден, які йшли з/або до Маріуполя до Бердянська", - цитує її слова "Українська правда".
 
Сироїд додала, що кількома днями раніше ФСБ Росії затримала 4 судна.
 
"Ця загроза була передбачливою, але з нею ніхто не працював. Ця загроза означає тільки збільшення військової агресії. Це продовження війни. І сьогодні ці факти свідчать про те, що фактично президент і уряд нічого не робили для того, щоб попередити чи принаймні і зменшити цю загрозу. Це персональна відповідальність президента як головнокомандувача ", - сказала Сироїд.
 
Як повідомив керівник проекту "Майдан Закордонних Справ" Андрій Клименко у Facebook, 7 суден ФСБ перехопила 8-го липня.
 
 
"8 липня з 00:30 до 23:00 катери берегової охорони прикордонної служби ФСБ РФ перехопили 6 (шість) суден, що йшли до/з Бердянська або Маріуполя (район перехоплення помічений на Карті 1 жовтим маркером). Ще одне судно було перехоплене близько 01:00 в ніч на 09.07.18 в тому ж районі", - написав він.
 
За даними Клименка, мова йде про судна з Румунії, Хорватії, Швейцарії,  Туреччини, Лівану, Єгипту та України. 
 
  
 
"Ті, хто повинен та має засоби захищати експортні шляхи до/з українських портів в Азовському морі, як і раніше, вже понад 2 місяці, роблять вигляд, що нічого страшного не відбувається", - підсумував Клименко.
 
Нагадаємо, на початку липня за 20-22 кілометри до Бердянська російські силовики затримали сукупно на 5 годин два суховантажі із Туреччини.