Президент ФФУ Андрій Павелко вступився за Домагоя Віду перед ФІФА

10:27, 09.07.2018
Президент ФФУ Андрій Павелко вступився за Домагоя Віду перед ФІФА

Домагой Віда. Фото AFP

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко повністю підтримав Домагоя Виду і Огнена Вукоєвича, які присвятили перемогу над збірою Росії Україні.
 
"Федерація футболу України і я особисто зайняли жорстку позицію в ситуації, що склалася навколо футболіста збірної Хорватії Домагоя Віди після перемоги команди в чвертьфіналі ЧС-2018: своєю яскравою грою і бійцівськими якостями Віда, як і вся збірна Хорватії, заслужив право брати участь в півфіналі турніру!" - написав Павелко на своїй сторінці в Facebook.
 
Він додав, що за останні кілька років звернення "Слава Україні!" стало для українців символом незламності і патріотизму. 
 
"І цілком природно, що людина, якій наша країна дала дуже багато, з великою повагою ставиться до неї, до її громадян. Він має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян! Ми оперативно направили до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи з метою захистити не тільки футболіста хорватської збірної, а й, в першу чергу, людини, який має право на свою позицію і поважає нашу країну! І Віда зіграє в півфіналі ЧС-2018! Слава Хорватії! Слава Україні!", - підсумував Павелко.
 
Раніше ФІФА почала розслідування щодо захисника збірної Хорватії Домагоя Віда і його висловлювання "Слава Україні" після перемоги над збірною Росії.
 
Згодом стало відомо, що ФІФА оголосила попередження Домагою Віді за його вітання Україні.
 
Нагадаємо, Домагой Віда забив два голи у ворота росіян під час матчу ЧС-2018. Він разом з колегою Огненом Вукоєвичем записали відео, в якому присвятили перемогу Україні та київському клубові "Динамо", в якому раніше грали.