Фермер на Одещині шокував владу непристойним написом на полі (фото)

10:52, 03.07.2018
Фермер на Одещині шокував владу непристойним написом на полі (фото)

На полі вистригли нецензурний напис (фото: Куркуль.com)

На полі в селі Войничеве Захарівського району Одеської області, яке раніше орендував керівник фермерського господарства «Садок» Анатолій Кандауров, з’явився непристойний напис.

Про це повідомляє видання Kurkul.com.

"До мене прийшли прикордонники з аерофотознімками й попросили пояснити, звідки походить цей напис. Але це поле я більше не обробляю, тому сказав, щоб вони зверталися до нинішніх орендарів", — розказав виданню Анатолій Кандауров.



Він додав, що із лютого 2018 року перестав орендувати це поле, тому не має жодного стосунку до того, що на ньому відбувається.

"Конкретно по ділянці, яку ми обробляли, аукціон відбувся 21 лютого. Виставили ціну оренди за гектар 9 800 грн (у середньому по Україні ціна варіюється в межах 2-7 тис. грн залежно від якості грунтів — ред. Kurkul.com). Тендер ми програли. Бо у фермерському господарстві не маємо такої рентабельності, не можемо собі дозволити таку високу орендну плату та не можемо конкурувати з опонентами по тендеру", — розповідає Анатолій Кандауров.

За його словами, фірма, яка виграла тендер, має офіс в Одесі і "скуповує" землі в області завдяки тіньовим корупційним схемам.

Про те, як працюють аукціони із оренди землі, читайте в матеріалі "УМ".