Ірина Геращенко назвала 23-х громадян Росії для обміну на політв'язнів України

17:07, 02.07.2018
Ірина Геращенко назвала 23-х громадян Росії для обміну на політв'язнів України

Фото Iryna Gerashchenko / Facebook

Перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко озвучила імена засуджених або заарештованих в Україні російських громадян, яких Україна готова обміняти на політв'язнів в Росії та на Донбасі.
 
Список із 23 осіб вона зачитала журналістам в понеділок 2 липня, передає "Інтерфакс-Україна".
 
"Я хочу озвучити прізвища тих громадян Росії (я маю на це відповідний дозвіл компетентних структур), кого ми готові передати Росії для звільнення українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова, наших хлопців, які утримуються на окупованому Донбасі", - сказала Геращенко.
 
Так, за її словами, йдеться про таких росіян: Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валіхідіс Олександр, Висоцький В'ячеслав, Гаджиєв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга , Кусакин Василь, Макаров Владислав, Мефедов Євген, Одинцов Максим, Седін Олексій, Сидоров Денис, Сливка Максим, Черних Павло, Чубарова Лариса і Шаталов Євген.
 
Геращенко зазначила, що вони або вже засуджені за підготовку терактів в Одесі, Харкові, Києві, Херсоні, Тернополі, за участь у військових діях на Донбасі, або у їхніх справах тривають судові процеси.
 
"Звертаюся із закликом до Російської Федерації - заберіть ваших, віддайте українців", - закликала перший віце-спікер парламенту.
 
Раніше, 4 червня віце-спікер ВР Ірина Геращенко заявила, що Україна готова передати 23 росіян, засуджених в Україні, для звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Павла Гриба та інших.
 
При цьому заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін заявив, що Москва не отримувала від Києва офіційного звернення про обмін ув'язненими.