Український політв'язень Сергій Литвинов вперше побачився з консулом в Магадані

08:34, 02.07.2018
Український політв'язень Сергій Литвинов вперше побачився з консулом в Магадані

Украхнець схуд на 17 кг. Фото: архів Марії Томак

Український політв'язень Сергій Литвинов, який відбуває покарання під Магаданом, вперше отримав можливість побачитися з українським консулом в Новосибірську, повідомляє "Громадське".
 
Як повідомляється, українець схуд на 17 кілограмів через погане харчування і умови і що адміністрація часто відправляє його в штрафний ізолятор. Так, в колонії Литвинову не видали річний комплект одягу, тому він змушений носити звичайну футболку і брюки чорного кольору, а адміністрація вважає це порушенням режиму.
 
"У нього немає ніякої підтримки з батьківщини, немає посилок. Я думаю, що він взагалі втратив зв'язок з родиною. Він хоче повернутися в Ростовську область, де він спочатку відбував покарання, адже згідно із законом - це те місце, де він був засуджений, і він має на це право ", - повідомив "Громадському" знайомий з деталями справи Станіслав Огоровий.
 
Як відомо, українця Сергія Литвинова заарештували в Росії ще в 2014 році за надуманими звинуваченнями у вбивствах жителів Луганської області, які він нібито вчинив, воюючи в лавах добробата "Дніпро-1". Однак пізніше ці звинувачення зняли - перед Литвиновим письмово вибачилася генпрокуратура Росії. Однак це не завадило росіянам відправити його за грати нібито за розбій на 8,6 років.