У Миргороді із суду втік під стрілянину особливо небезпечний злочинець

16:35, 27.06.2018
У Миргороді із суду втік під стрілянину особливо небезпечний злочинець

Віталій Суржан втік із суду в Миргороді (фото: інтернет-видання Полтавщина)

Із Миргородського суду на Полтавщині втік чоловік, якого звинувачують в озброєному нападі та вбивстві. Поліція відкрила вогонь по втікачу, але спіймати його не вдалося.

Наразі відомо, що втік Віталій Суржан, якого звинувачують у розбійних нападах у Кіровоградській та Полтавській областях.

"Розшукуваний – 40-річний Суржан Віталій Олександрович, засуджений за вчинення злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм), 187 (розбій), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України", - повідомляють у поліції Полтавщини.

Чоловіка під будівлею суду чекала співмешканка в автівці Audi A6 сріблястого кольору із номерами однієї із Прибалтійських країн.

Поліцейські відкрили стрілянини у середмісті, намагаючись влучити у автівку втікачів, а потім організували погоню.

Однак це не дало результату - пара втекла.

"У Полтавському регіоні вже введено в дію оперативний план. На розшук злочинця орієнтовано весь особовий склад поліції області", - додають у прес-службі поліції.

У Facebook місцеві мешканці повідомляють, що погоня та стрілянина відбувалася у середмісті Миргорода.



Інтернет-видання Полтавщина додає, що банда начолі із уродженцем Лисичанська Віталієм Суржаном 18 листопада 2015 року напала на торгівця валютою в Олександрії Кіровоградської області.

Спочатку зловмисники розстріляли авто чоловіка із пістолета, потім відкрили вогонь із автомата Калашникова. Торгівець валютою вижив, а Віталія Суржана затримали у травні 2016 року.

Його справу почали розглядати в Олександрії, потім перевели у суд Гребінки, а далі - в Миргород.



Як повідомляла "УМ", на автівці із литовськими номерами в Києві викрали сина торгового аташе Лівії.