На горі Близниця 27 дітей опинилися у сніговому полоні через негоду (фото)

12:12, 23.06.2018

На горі Близниця Рахівського району на Закарпатті у через сніг, дощ та різке похолодання довелося рятувати 27 дітей та 8 дорослих туристів із наметового табору.

Про це повідомляє ДСНС Закарпаття.

"23 червня о 05:55 до рятувальників Закарпаття надійшло повідомлення про те, що через пониження температури повітря та мокрий сніг на високогір’ї потребує допомоги група туристів з 35 осіб (з них 27 дітей). Місце знаходження групи г. Близниця, Рахівського району", - ідеться в повідомленні.

По туристів відрядили два загони рятувальників із технікою.

"На місце виїхали рятувальники з теплими ковдрами і гарячим чаєм, у найближчі години діти будуть доставлені в низинні населені пункти району. Станом на 8-му годину ранку температура повітря на високогір’ї становить близько 1 градуса тепла", - додав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.



"Об 11:00 рятувальники дісталися до туристів та зараз супроводжують їх до найближчого населеного пункту. Стан здоров’я туристів задовільний, медичної допомоги вони не потребували", - додають у ДСНС.



Нагадаємо, гора Близниця - частина Свидовецького хребта, це частина найвисокогірнішого гірськолижного курорту України Драгбрату.

"УМ" повідомляла, що Драгобрат та Піп Іван поблизу Говерли засипало снігом.