Володимир Балух за ґратами в окупантів Криму дуже схуд і постарів (фото)

09:50, 23.06.2018
Володимир Балух за ґратами в окупантів Криму дуже схуд і постарів (фото)

Володимир Балух під час суду: він голодує вже майже 100 днів (фото: Заїр Смедляєв / Facebook)

Володимир Балух за 96 днів голодування в знак протесту проти вироку суду окупантів у Криму сильно схуд та постарів.

Про це свідчать фото кримського політв’язня, опубліковані після суду 22 червня.

"Шокуюче фото..... тримайся, Володя, Ти потрібен країні живим. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб витягти тебе з катівні", - прокоментувала фото Володимира Балуха у Facebook заступниця голови Верховної Ради Ірина Герашенко.

Особливо зміни у фізичному стані Володимира Балуха помітні у порівняння із фото до арешту.


(фото: Айдер Муждабаєв / Facebook).

У соцмережах широко розійшлося фото Володимира балуха після понад 30 днів голодування, яке зробив кримський журналіст Антон Наумлюк.



Водночас Заїру Смедляєву вдалося зафіксувати те, як за час голодування змінилося обличчи та постава кримського політв’язня Кремля.



Не зважаючи на втрату понад 30 кілограм ваги, 22 червня Володимир Балух оголосив, що посилює режим голодування та відмовляється від 50-70 сухарів та двох склянок вівсяного киселю на день, які він погодився вживати для підтримання життя близько двох місяців тому.

"Керівництво Сімферопольського СІЗО прийняло рішення виселити Володю з одиночної камери і перевести його в загальну камеру, так як вони вважають, що Володя припинив голодування. Володя офіційно заявляє, що переходить на сухе голодування", - повідомив він в коментарі сайту 15 хвилин.

Згодом адвокат Ольга Дінзе уточнила, що Володимир Балух погодився пити воду, тому про смертельно небезпечне сухе голодування не йдеться.

Окрім того, за словами Ольги Дінзе, її підзахисний під час допиту в суді заявив про приниження і провокації з боку адміністрації Сімферопольського СІЗО.

Вона додала, начальник ізолятора тимчасового тримання Володимир Ткаченко протягом довгого періоду часу ображав і принижував Балуха за національною ознакою, як неодноразово він застосовував до Балуха фізичне насильство.




Нагадаємо, Володимира Балуха окупанти засудили на 3 роки та 5 місяців колонії-поселення за нібито зберігання зброї, яку "знайшли" в його будинку після того, як він в окупованому Криму повісив над оселею українського прапора.

Також Володимира Балуха звинувачують у побитті начальника СІЗО. Чергове засідання у цій справі відбулося 22 червня.