Раїме Примова оголосила голодування для включення її сина-політв’язня до списку на обмін

10:25, 21.06.2018
Раїме Примова оголосила голодування для включення її сина-політв’язня до списку на обмін

Раїме Примова хоче голодуванням привернути увагу до долі її сина

68-річна Раїме Примова, мати фігуранта севастопольської "справи "Хізб ут-Тахрір" Нурі Примова, оголосила голодування з вимогою включити сина у список на обмін із Росією.

Про це повідомляє Радіо свобода.

"Я не знаю, як по-іншому привернути увагу до вимог звільнити мого сина. Припиню голодування, лише коли його включать в список обміну найближчим часом або якщо стане дуже погано. Я не хочу вмирати, але за нього і його життя боюся набагато більше", – сказала Примова.

Як повідомляє об'єднання "Кримська солідарність", Раїме Примова стверджує, що написала заяву в Управління ФСБ Росії по Криму "з вимогою обміняти її сина Нурі Примова". У ФСБ їй відповіли, що реакція на звернення надійде впродовж місяця.

Як повідомили в "Кримській солідарності", Раїме Примова має другу групу інвалідності. У Примової відсутня одна нирка, є захворювання печінки.

Наприкінці травня фігуранта севастопольського "справи "Хізб ут-Тахрір" Нурі Примова, який перебуває в російській колонії, помістили в штрафний ізолятор.

У вересні 2017 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив вирок, згідно з яким севастопольці Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Примов покарані п’ятьма роками виправної колонії загального режиму.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі "Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.

Організація "Хізб ут-Тахрір" в Україні не вважається терористичною на відміну від Росії, де учасників об’єднання переслідують як терористів.