Голова СБУ Донеччини Олександр Куць затверджений на посаду очільника області

09:30, 21.06.2018
Голова СБУ Донеччини Олександр Куць затверджений на посаду очільника області

Олександр Куць народився в 1976 році Ростові-на-Дону

На засіданні Кабінету міністрів Олександр Куць, очільник СБУ Донецької та Луганської областей, був затверджений на посаді голови обласної військово-цивільної адміністрації Донеччини.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив екс-голова області Павло Жебрівський.

"Це вже не секрет. Сьогодні Кабмін затвердив генерала СБУ Олександра Куця на посаду (голови Донецької ОВЦА. – ред.). Думаю, що найближчим часом президент розгляне і видасть указ. І тоді буде представляти на Донеччині", - сказав він.

Олександр Куць - генерал-майором Служби безпеки України. На посаду начальника головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях його призначили 21 серпня 2017 року.

У листопаді 2017 року він звітував, що за три місяці на Донеччині вдалося спіймати понад 350 шпигунів, які передавали інформацію ворогу, насамперед через мобільний зв’язок. Після чого генерал рекомендував припинити роботу мобільного зв’язку в 50-кілометровій зоні поблизу лінії розмежування.

Як повідомляла "УМ", Павло Жебрівський подав у відставку з посади голови Донецької ОВЦА. Після цього його призначили на посаду аудитора НАБУ.

Нагадаємо, після зміни формату АТО на ООС в Донецькій та Луганській областях керування операцією зі звільнення від окупантів українських територій перейшло від СБУ до Збройних сил. 20 червня 2016 року президент України Петро Порошенко констатував, що Операція об’єднаних сил ефективніша за Антитерористичну операцію.