У метро Києва очікують навалу гусей, які вчитимуть правилам поведінки (фото)

22:10, 20.06.2018
У метро Києва очікують навалу гусей, які вчитимуть правилам поведінки (фото)

Презентація постерів "Гусь в метро" (фото: Наталка Макогон / Facebook)

Київський метрополітен у співпраці з авторкою Надьожна та компанією Art Nation Brands презентував постери із відомим інтернет-персонажем, якого називають Гусь, про правила поведінки у підземці.

У серії йдеться як про нагадування стандартних важливих правил, так і про людяність та ввічливість під час спільних поїздок.

"Ми хочемо осучаснити сприйняття важливих моментів у метрополітені, від яких залежить, як безпека, так і комфорт поїздки кожного пасажира", - пояснює радниця начальника метрополітену Наталка Макогон, інформує прес-служба метро Києва.

Проект передбачає кілька етапів. Перший - це відкрита виставка “Гусь у метро” у вестибюлі “Золотих воріт”. За кілька тижнів постери з відомим персонажем з’являться у вагонах та на станціях підземки. Тоді ж розпочнеться аналіз відгуків користувачів. За найкреативнішими буде створено наступну серію постерів про правила метро від пасажирів для пасажирів.

"Як активним користувачам підземки нам було цікаво долучитися до такого соціального проекту. Бо й справді часто здається, що в транспорті не вистачає саме ввічливості та поваги. До прикладу, це ж очевидно, що потрібно знімати наплічник, але виникає враження, що деяким пасажирам для такої дії потрібен окремий закон від Верховної Ради", - каже генеральний продюсер групи компаній Art Nation Едуард Ахрамович.

Наразі серія включає 9 постерів, зокрема про перевезення велосипедів, притримування дверей, знімання наплічника і навіть про важливість ранкового душу. Для метрополітену проект розроблено на безоплатній основі.