Депутат Євген Мураєв подав до суду на Порошенка

12:55, 20.06.2018
Депутат Євген Мураєв подав до суду на Порошенка

Цей позов стане першим прецедентом подібних скарг на гаранта Конституції в суд. Українське фото

Народний депутат Євген Мураєв подав позовну заяву до Касаційного адміністративного Суду в складі Верховного суду з вимогою "змусити президента працювати".
 
Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейсбук, приклавши фотокопію позову. "Як відомо з Основного закону, у глави держави є обов'язки. Деякі з них він системно не виконує", - прокоментував свої дії Мураєв. Цей позов стане першим прецедентом подібних скарг на гаранта Конституції в суд.
 
Йдеться про непідписання Закону "Про внесення змін до Закону України "Про банки і банківську діяльність", який було прийнято парламентом півтора роки тому і відправлено на підпис президенту 22 грудня 2016 року. 
 
Бездіяльність президента Порошенка Мураєв вважає частиною плану, покликаного підтримати і збагатити президентський банк МІБ на тлі загальної банківської нестабільності і зробити його єдиним можливим кредитором для вітчизняних учасників останнього витка великої приватизації. 
 
"Ми, як громадяни України, хочемо дотримання наших прав, законів і Конституції України. Щоб банки стали нормальними фінустановами, а економіка хоч трохи задихала. І щоб глава держави виконував свою роботу, для якої його і поставили", - підкреслив депутат і додав, що витрати з цього судового розгляду покладено на відповідача.
 
Нагадаємо, Генеральна прокуратура України відкрила кримінальну справу проти народного депутата Євгена Мураєва за звинуваченнями у державній зраді та завідомо неправдивому повідомленні про злочин.
 
Як повідомляла "УМ", через скандальну заяву Євгена Мураєва щодо Олега Сенцова та терміни приналежності його до "Опозиційного блоку" у Верховній Раді побилися депутати Юрій Бераза та Олександр Долженков.

Євген Мураєв - власник телеканалу NewsOne. Народні депутати Мустафа Найєм та Єгор Соболєв уже заявили про бойкот телеканалу Євгена Мураєва, тому відмовляються приходити на ефіри та давати коментарі журналістам "Ньюзван".

У листопаді 2017 року Євген Мураєв назвав Євромайдан державним переворотом

Що пов’язує Євгена Мураєва із Миколою Азаровим, читайте в спеціальному матеріалі "України молодої".