Законопроект про створення Вищого антикорупційного суду президент вніс до Ради на невідкладний розгляд

11:05, 19.06.2018
Законопроект про створення Вищого антикорупційного суду президент вніс до Ради на невідкладний розгляд

Петро Порошенко представляє закон про Вищий антикорупційний суд у Верховній Раді (фото: Главком)

Президент України Петро Порошенко вніс на невідкладний розгляд Верховної Ради законопроект про утворення Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Президент Петро Порошенко відповідно до статті 93 та частини другої статті 125 Конституції України вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону України "Про утворення Вищого антикорупційного суду", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що цей проект закону має на меті виконати вимоги Конституції, закону про Вищий антикорупційний суд та закону про судоустрій і статус суддів для започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду.

Депутати мають визначити процесуальні деталі створення суду: його юридичну адресу, надання приміщення для роботи тощо.

Представлятиме законопроект на засіданні парламенту заступник глави адміністрації президента Олексій Філатов.

Нагадаємо, що 7 червня 315 депутатів Верховної Ради проголосували за закон № 7440 про Вищий антикорупційний суд України. Президент Петро Порошенко підписав його 11 червня, наступного дня його опублікували в "Голосі України", тоді в Центрі протидії корупції помітили розбіжності між обговоренним та опублікованим текстом. Офіційно інформацію про необговорену правку у Верховній Раді відкидають та заявляють про законність її прийняття.