Депутат Ірина Фріз може очолити Міністерство у справах ветеранів

09:45, 19.06.2018
Депутат Ірина Фріз може очолити Міністерство у справах ветеранів

Ірина Фріз просувала зміни до законодавства, які допомогли зменшити дискримінацію жінок в Збройних силах (фото: Ірина Фріз / Iryna Friz / Facebook)

Основною кандидаткою на посаду очільника Міністерства у справах ветеранів стала Ірина Фріз із "БПП".

Про це повідомляє INSIDER з посиланням на власні джерела.

"На 17 годину (18 червня. - ред) депутати "Народного фронту" зібрались на фракцію. І там їх лідер Арсеній Яценюк повідомив, що в президента є кандидатура на міністра. І це його колишня прес-секретар Ірина Фріз. Але, судячи з наступних слів Яценюка, ця кадрова ініціатива президента навряд чи знайде підтримку в другої фракції коаліції", - зазначає видання.

Призначення Ірина Фріз нібито допоможе відновити вплив президента на уряд.

"Але навряд чи є голоси на її підтримку в залі", - кажуть неназвані особи в оточенні президента та Адміністрації президента.

"Є прихильність президента, який запропонував їй це місце, але є протидія від Авакова та Яценюка", - каже виданню неназваний депутат від "БПП".

Ще один високопосадовець сказав виданню, що Ірина Фріз сама просила про цю посаду і президент не зміг їй відмовити.

За інформацією INSIDER, спершу Олександр Третьяков та Ігор Кононенко проводили переговори з військовими, які б могли очолити міністерство .

"Але президент вирішив інакше", - зазначає головна редакторка "Інсайдеру" Тетяна Ніколаєнко.

Вона додає, що в нове міністерство віддадуть значну кількість повноважень міністра соцполітики Андрія Реви, а також вплив на розподілення значного матеріального ресурсу.

Зараз вирішення проблем ветеранів розпорошене між 22 відомствами, але головна Державна служба ветеранів підпорядкована Міністерству соціальної політики. Служба координує соціальний захист ветеранів, надає пільги, відповідальна за соціальну та психологічну адаптацію ветеранів.

На кінець 2017 року в Україні було понад 300 тисяч учасників АТО. На потреби одного учасника бойових дій Україна виділяє трохи більше, ніж 10 з половиною тисяч гривень. Найгостріше стояло питання житла. 

Ірина Фріз на момент обрання депутаткою - керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації президента України