Цукерки АВК в Німеччині рекламують Чемпіонат світу з футболу в Росії (фото)

16:16, 18.06.2018
Цукерки АВК в Німеччині рекламують Чемпіонат світу з футболу в Росії (фото)

А ви б купили такі цукерки?

У Німеччині продають українські цукерки, які рекламують Чемпіонат світу з футболу в Росії.
 
Про це повідомляє Deutsche Welle.
 
Так, на коробці з цукерками є реклама Чемпіонату, а також напис "Смакує як в Росії". Вказано, що виріб належить компанії "Довгань", яка продає російську продукцію в Німеччині.
 
Однак всередині упаковки лежать цукерки саме української компанії АВК.
 
На запит журналістів в АВК повідомили, що дійсно, їх цукерки постачають до Німеччини, але компанія не відповідає за розфасовку цукерок, тобто їй невідомо, куди і як їх розфасовують.
 
Тому, за словами представників компанії, там не знали, що цукерки АВК потраплять до упаковки, яка рекламує Чемпіонат світу з футболу у Росії.
 
  
 
В АВК також запевнили, що вже подзвонили німецьким партнерам і попросили більше не використовувати українську продукцію в рекламі Росії, оскільки вони "не хочуть бути до цього залучені". 
 
Окрім того, в АВК розповіли, що їм телефонували багато незадоволених українців. 
 
"Але те, що вже на полицях, вже ніхто не зніме, тому що фактично компанія-партнер нічого не порушує. АВК не може наказати їм прибрати з полиць цю продукцію", - розповідає кореспондент dw.com.
 
  
 
У той же час партнетри АВК в Німеччині в компанії "Довгань" пояснили журналістам, що АВК ще за півроку наперед знало про цю упаковку, але попросило наперед прибрати прапор Росії з упаковки. 
 
"На іншій продукції прапор Росії є, але там вже нема українских виробів, отже все інше на упаковці задовольнило АВК. Так нам принаймні поясили в компанії "Довгань", - додав корепондент DW.
 
Відзначимо, нещодавно український художник та ілюстратор, автор проекту "Добра листівка", Олексій Пильов створив альтернативний розклад Чемпіонату світу з футболу 2018 у Росії