В Росії оголосили про обмін Олега Сенцова

11:09, 18.06.2018
В Росії оголосили про обмін Олега Сенцова

Про можливий обмін повідомив російський журналіст Олексій Венедиктов. Фото AP

Питання незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова може бути вирішене вже 18 червня.
 
Про це в своєму Telegram-каналі повідомив російський журналіст Олексій Венедиктов.
 
"Сьогодні (можливо) буде вирішуватися історія з Сенцовим і обміном", - написав він.
 
У той же час на своїй сторінці в Facebook відома правозахисниця Марія Томак висловила надію, що "злита" Венедиктова інформація не зашкодить переговорному процесу.
 
"Главред "Ехо Москви" Венедиктов пише в своєму телеграм-каналі, що сьогодні, можливо, вирішуватиметься доля обміну. "Ехо Москви" типу ліберальне медіа, але Венедиктов завжди хизується своїми зв'язками і джерелами в Кремлі. Сподіваюся тільки, що цей "злив", від кого б він не надходив, не зашкодить процесу", - написала вона.
 
Нагадаємо, раніше уповноважена із прав людини в Росії Тетяна Москалькова переконувала, що здоров’я Олега Сенцова після місяця голодування перебуває в нормі, він навіть додав у вазі два кілограми.
 
 

Народна депутатка України та учасниця перемовин із звільнення заручників Ірина Геращенко стверджує, що недопуск Денісової до Сенцова може бути через те, що політв’язню різко стало зле, його життя у небезпеці. Однак, інформацію про госпіталізацію до реанімації Олега Сенцова заперечив його адвокат Дмитро Дінзе.

Він вважає, що Тетяну Москалькову ввели в оману.

"Я стурбований тим, що дуже шановну пані Москалькову хтось тролить неіснуючими новинами", - додав Дінзе, можливо коментуючи заяву уповноваженої РФ, що Сенцов у колонії набрав у вазі, попри голодування.

Нагадаємо, Олега Сенцова в Росії засудили на 20 років за "теракти", у яких він не брав участі. Щоб привернути увагу до злочинів Кремлівського режиму, Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх 64 українських політв’язнів окрім себе.


На підтримку Олега Сенцова на акції #SaveOlegSentsov збираються люди у понад 70 містах по всьому світу, у тому числі в Росії.

Голодування Олега Сенцова підтримують його побратими-політв’язні Олександр Шумаков та Станіслав Клих, до нього долучався і Олександр Кольченко, але змушений був припинити голодування через сильну втрату ваги та проблеми зі здоров’ям.

У Криму через незгоду із вироком суду окупантів голодує Володимир Балух, якому стало зле під час засідання суду, адже він помітно змарнів за час протесту.