Сенцов за час голодування набрав два кілограми: ТОП-«правозахисниця» Росії оскандалилася сумнівною заявою

18:10, 15.06.2018
Сенцов за час голодування набрав два кілограми: ТОП-«правозахисниця» Росії оскандалилася сумнівною заявою

Тетяна Москалькова вважається головною особою, яка відповідає за дотримання прав людини в Росії

Уповноважена із прав людини в Росії Тетяна Москалькова переконує, що здоров’я Олега Сенцова після місяця голодування, перебуває в нормі, він навіть додав у вазі два кілограми.

Про це головна "правозахисниця" Росії заявила в інтерв'ю єкатеринбурзькому "Четвертому каналу".

"Його стан здоров'я сьогодні задовільний. Він щодня – з його дозволу – отримує крапельницю з повним набором всіх поживних речовин, білків та вітамінів. У вазі він не тільки не втратив, а й два кілограма додав", – сказала Тетяна Москалькова.

Нагадаємо, в російське місто Лабитнанги прибула Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова.

Вона хоче зустрітися із репресованим кримчанином Олегом Сенцовим, який вже 32 дні тримає голодування. 

Людмилі Денісовій у категоричній формі відмовили у відвідуванні Олега Сенцова.

Народна депутатка України та учасниця перемовин із звільнення заручників Ірина Геращенко стверджує, що недопуск Денісової до Сенцова може бути через те, що політв’язню різко стало зле, його життя у небезпеці. Однак, інформацію про госпіталізацію до реанімації Олега Сенцова заперечив його адвокат Дмитро Дінзе.

Він вважає, що Тетяну Москалькову ввели в оману.

"Я стурбований тим, що дуже шановну пані Москалькову хтось тролить неіснуючими новинами", - додав Дінзе, можливо коментуючи заяву уповноваженої РФ, що Сенцов у колонії набрав у вазі, попри голодування.

Нагадаємо, Олега Сенцова в Росії засудили на 20 років за "теракти", у яких він не брав участі. Щоб привернути увагу до злочинів Кремлівського режиму, Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити усіх 64 українських політв’язнів окрім себе.


На підтримку Олега Сенцова на акції #SaveOlegSentsov збираються люди у понад 70 містах по всьому світу, у тому числі в Росії.

Голодування Олега Сенцова підтримують його побратими-політв’язні Олександр Шумаков та Станіслав Клих, до нього долучався і Олександр Кольченко. але змушений був припинити голодування через сильну втрату ваги та проблеми зі здоров’ям.

У Криму через незгоду із вироком суду окупантів голодує Володимир Балух, якому стало зле під час засідання суду, адже він помітно змарнів за час протесту.