У Мін'юсті подумують про узаконення гей-шлюбів (відео)

17:19, 14.06.2018
У Мін'юсті подумують про узаконення гей-шлюбів (відео)

"Питання вимагає подальшого вивчення і розробки"

Міністерство юстиції заперечує, що розробляло і подавало на розгляд проекти нормативних актів щодо легалізації цивільного партнерства для одностатевих пар. Про це на сайті Мін'юсту повідомив генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України Владислав Власюк.
 
На сайті пишуть, що в офісі Омбудсмена 12 червня у відповідь на питання про легалізацію одностатевих шлюбів Власюк сказав наступне: "У зв'язку з великою кількістю звернень, питання вимагає подальшого вивчення і розробки, і поки не може бути виконаним".
 
Мін'юст запевняє, що інформація, поширювана в ЗМІ про подання законопроекту про легалізацію громадянського партнерства для одностатевих пар на розгляд Кабінету міністрів України не відповідає дійсності.
 
Однак на аудіо- та відеозаписі чутно, як Власюк заявляє, що в плані дій щодо реалізації Національної стратегії в області прав людини залишать введення в Україні цивільних партнерств.
 
"Ми залишаємо його в плані, воно там має бути. Недивлячись на те, що ми отримали дуже багато звернень, просили виключити цей пункт, ми його залишаємо - це я точно кажу. До четвертого кварталу 2019 Кабмін повинен розробити і поставити на розгляд проект нормативно-правового акта про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для одностатевих пар", - сказав він в ході круглого столу в офісі омбудсмена.
 
Нагадаємо, торік німецький парламент проголосував за законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів. Відповідно до законопроекту такі сім'ї зможуть всиновлювати дітей.